ЦИКЛЕНЕ НА ПАРКЕТ

Цикленето на паркет се извършва с професионална лентова машина. То е процес, при който се отнема повърхностния изхабен слой на паркета, докато се стигне до пълно изчистване и изравняване.

Ако сте в процеса на ремонт на Вашето жилище и сте решили да отстраните стария паркет, понеже с времето се е захабил – ние от Плевен паркет сме в готовност да ви разубедим.

Това вече не е необходимо ако сте попаднали на нас.

Почти винаги, когато предстои циклене на паркет всички наши клиенти се стресират. Ще открехнем завесата и ще разкрием тайната за циклене на паркет разкривайки Ви някои от технологиите.

Какво е необходимо да знаете за цикленето на паркет

Като за начало ще е необходимо да преместите всички мебели от помещението, в което искате да изциклите паркета. На следващ етап е необходимо да почистите прахът от него и всички стърчащи пирони да ги заковете отново. За да е по-лесна работа ще Ви е необходимо да премахнете и первазите. И сте готови за работа. Хващайте машините за циклене и започвайте.

Цикленето на паркет се извършва с професионална лентова машина. Това е процес, при който се отнема повърхностния изхабен слой на паркета, докато се стигне до пълно изчистване и изравняване.

Използват се различни по едрина шкурки в зависимост от степента на износване и вида на подовото покритие (боя, безир, лак).
Цикленето на паркет в повечето случаи започва със шкурка номер 36. Тя е достатъчно едра, за да се справи с първоначалното старо покритие и изравняване на паркета (дюшемето). Когато покритието на паркета и дюшемето е боя или безир се започва с още по едра шкурка номер 16. След това се преминава към по финна шкурка номер 60, тя ще премахне грубите черти на едрата шкурка и ще доизравни повърхността на паркета.
Накрая се използва финна шкурка номер 120, с която завършва процеса на циклене. Повърхността става достатъчно гладка и равна и е готова за следващия етап – лакиране.

Ако разбира се всичко това е чуждо и непосилно за Вас – не се колебайте да ни потърсите!

ПОДМЯНА НА ДЕФЕКТИРАЛИ ПАРКЕТИНИ

Знаете ли, че при естественият паркет дебелината на отделните паркетини варира между 16 и 22 милиметра. С лекота вашият стар паркет може да бъде реставриран. Вече няма да ви дразни досадното скърцане, но за целта е необходимо да следвате няколко стъпки.
Първата е подмяна на остарелите и почернели паркетини с нови. Втората стъпка е допълнително подлепване.
Ние имаме възможността да Ви предложим паркетини със съответните подходящи за Вашия паркет.
Ако не можете да се справите сами доверете се на специалистите от Плевен паркет.

БЕЗПРАХОВО ЦИКЛЕНЕ НА ПАРКЕТ И ДЮШЕМЕ

В миналото цикленето на паркет се е извършвало с помощта на голямо и тежко оборудване. Техниката е премахвала дебелия горен слой, което на практика е правело възможно шлайфането на паркет само веднъж или два пъти, след което настилката просто е трябвало да се подмени. Важно е да отбележим, че друг съществен недостатък е огромното количество прах, което се отделя и отнема доста време да се почисти. Това разбира се влияе и на здравето ни.
Вече живеем в модерно време и разполагаме с модерно оборудване.
Днес паркетът се шлайфа със специални устройства, които са проектирани така, че да събират целия боклук в отделна торба. Благодарение на това той няма време да се разпространи в помещението и да попадне върху пода и обзавеждането. След процеса шлайфане торбичката за прах се отстранява от машината и се изхвърля.

Относно този процес на работа най-правилното решение, което е важно да вземете е да доверите работата по полирането на пода на професионалисти.
Ние разполагаме не само с модерна техника, но и имаме голям практически опит, което Ви гарантира бързо и качествено изпълнение на поръчката. Незабравяйте, че ерата на скърцащите дървени подове с големи фуги, където безпрепятствено се събира мръсотия, е останала в миналото. Знайте, че най-качествените паркетни подове все някога неизбежно загубват първоначалния си чудесен вид. През годините ще се появят различни видове дефекти като вдлъбнатини, драскотини, неравности и др.
Препоръчваме Ви едно безпрахово циклене на паркет на приемлива цена, което е гарант не само за висококачествен ремонт на повредената настилка, но и може да се използва като подготовка за полагане на нов паркет.

фугиране на естествен паркет Плевен

ФУГИРАНЕ

Ако има нужда паркетът може да се фугира. Това се налага да се направи, когато между отделните паркетини има разстояние. Взима се от стърготината на паркета, смесва се смола и се фугира. Фугираща смес уплътнява паркета, изравнява и прави визуално по-красив пода. Важно е паркета да бъде сравнително здраво залепен, в противен случай фугиращата смес може да се напука и да излезе от фугата.

лакиране на естествен паркет и дюшеме Плевен

ЛАКИРАНЕ

Лакирането е процес, при който се поставя нов защитен слой върху паркета, който ще предпази вашият вече нов реновиран под при по-нататъчната му експлоатация. При избора на лак е важно да се съобрази степента на натовареност и експлоатация на помещението. Това означава, че има лакове с по-голяма и по-малка износоустойчивост и различен финиш (мат сатен гланц). Не на последно място е правилният избор на консумативи за поддръжка на подовата настилка. На пазара има препарати съобразени с почистването на лакови покрития.

Защо е важно ние да извършим лакирането?
При този процес има различни техники при нанасянето на лака, за да се избегне неравномерно нанасяне, а също така да се спазят етапите на първично лакиране, полиране и нанасяне на следващите слоеве лак.